neděle 28. dubna 2019

Když se řekne jaro

Když se řekne jaro, napadají mě tři základní témata, kterými se můžete vytáhnout na jarním lolitím srazu. Hlavní jarní motivy jsou květiny, roztomilá mláďata domácích zvířat a samozřejmě křesťanský svátek Velikonoce. Teď si se mnou představte, že váš šatník obsahuje to samé, co můžete najít na stránkách Lolibrary. Lákavá představa co? Jaký model si zvolíte na jarní sraz?

Květiny

Jako první mě napadají květiny. Vedle nesáhnete s žádnou květinou, ale mezi nejvíce jarní kousky v lolita módě patří fialky, macešky, konvalinky, sedmikrásky nebo tulipány.

Triple Fortune - Lily of the Valley
Můžete mít šaty poseté květinami nebo se sama stát květinou. V Japonsku mají takový pěkný jarní svátek, Hanami. Je to svátek kvetoucích sakur. Všichni netrpělivě očekávají předpověď rozkvětu sakur, aby mohli vyjít do parků a svatyň. Sednou si s přátely pod stromy a kochají se krásou jemných růžových kvítků. Sakury rozkvétají postupně od jihu k severu přes všechny japonské prefektury. Jako poslední se mohou z třešňových kvítků těšit na ostrově Hokkaidó.

Juliette et Justine - La Fée d'Une Fleur Robe
Svátkem Hanami se dostáváme k dalšímu z hlavních témat jara a to jsou Velikonoce.


Velikonoce

Téma Velikonoc na printech většinou spojuje květiny, roztomilá mláďata a sem tam nějaké ty kraslice nebo křesťanský symbol kříže. Většina šatů má jen jeden nebo dva z těchto prvků, ale najdou se i takové, které obsahují všechny. Nevěříte? Malinké králíčky, kuřátka a ptáčky, fialky, sedmikrásky,konvalinky, kraslice, kříže a panenku Marii navrch na medailonku. Ano, tohle všechno se na print vešlo. Výsledek kupodivu nevypadá až tak špatně.

 BTSSB - Happy Easter ~Easter Bunny's Spring Garden~ Cross JSK


Angelic Pretty - Happy Garden


Zvířátka

Zvířátka má každý rád. Tedy na jaře jsou to především mláďata, která jsou roztomilá, chlupatá a ňuňu. Jsou prostě k pomazlení, a všechno co je roztomilé patří i k lolita módě. Oblíbení jarní petíci jsou králíčci, beránci a malá ptáčátka. Ale určitě si ostudu neuděláte ani s koťátky.


Angelic Pretty - Sheep Garden
AP - Ribbon Bunny Knit cardigan


Innocent World - Tsuchida Yutaka Rabbit and Squirrel Lace OP

Pokud nosíte sweet lolitu, můžete si jako doplněk dovolit taštičku ve tvaru ovečky nebo králíka a zaječí uši na čelence. Kdo přinese živého králíčka bude každopádně královnou všech srazů. Jestli máte raději classic lolitu jako já, dáte přednost květinovému věnečku a místo králíka si vezmete slaměný košík. Ale hlavně! 
Nezapoměňte na čokoládová vajíčka. ^^

Žádné komentáře:

Okomentovat