pondělí 5. listopadu 2018

Twin Rose JSK review

Vždycky jsem si přála mít ve svém lolita šatníku jedny jednoduché černé šaty, takové "malé černé" v lolitím. Po čistce skříně jsem se tedy odhodlala a koupila si nové šaty od Innocent World. Jak doufám, bude to jeden ze základních kusů mého malého lolitího šatníku. Značka Innocent World začala před nějakým časem experimentovat, a vydává teď některé šaty ve dvou velikostech. Řekla jsem si, že dám svojí oblíbené značce, nebo spíš svým nákupům, poslední šanci a zkusím objednat šaty ve veliosti L.

Twin Rose JSK 


Velikost L: prsa 89 cm - 102 cm, pas 70 cm - 85 cm, v poznámce se dočtete, že musíte mít o 5 cm méně než je maximum, aby vám šaty dobře padly. Údaje o mírách mě naplnily optimismem. Tohle by mohlo vyjít!

Několik týdnů jsem měla otevřenou záložku s obchodem IW na vybraných šatech Twin Rose JSK. Řešila jsem, jakou barvu vybrat a jestli šaty vůbec pořizovat. Černá se mi líbila hned na první pohled, ale jak má člověk na vybranou více možností, hned začne o všem přemýšlet a pochybovat. Navíc i v ostatních barvách jsou šaty naprosto dokonalé. Vínová nebo tmavě zelená barva jsou také úžasně elegantní. Jediná barevná kombinace co mě moc nezaujala, je šedá s béžovými květy. Nakonc jsem přeci jen objednala černé a nelituji toho.


Po několika týdnech čekání se balíček uvolnil z poslední zastávky na celnici a přišel až k nám do jižních Čech. (Čti na konec světa.) Jelikož stále nemám vyřešené bydliště a bezpečné doručování pošty, využila jsem znovu nabídky kamarádky Míši a nechala si šaty poslat k ní. Mám sice na poště zařízený odnos, ale už několikrát jsem si vyzkoušela, že tato služba je přesně tak spolehlivá, jako paní co má zrovna službu na přepážce. Prostě někdy máte štěstí a jindy ne. Nechtěla jsem riskovat a s díky si rozbalila šaty s kamarádkou u čaje a sušenek. Navíc se to ukázalo jako dobrá příležitost vyzkoušet super foťák a novou obří odraznou desku v interiéru. :)

Okamžik pravdy!


Šaty byly jako obvykle zabalené na dvakrát a ve "značkové igelitce". A tady se rodí "brand whore". Hned první, co mě zarazilo po rozbalení šatů, byl materiál, ze kterého jsou ušité. Je to nádherně temně černý, nemačkavý polyester, spíše tenký a krásně splývavý. Já ovšem čekala těžkou tlustou látku, podobnou, jako je použitá například na šatech Embroidered Carriage JSK. (Tyhle šaty mi nikdy nepřestanou chybět. Fňuk.) Po konzultaci s Míšou jsme došly k tomu, že látka ani nemůže být tlustá a těžká, kvůli střihu sukně. Těžká látka by se špatně nabírala takto hustě a nevytvořila by ten krásný splývavý efekt. Šaty jsme důkladně prozkoumaly, otočily je na ruby a zpět, a šlo se zkoušet.


No né?! Mě se tam vejdou prsa!


Jak už nadpis napovídá, do šatů se vejdu. Slavím! A vrtím spodničkou ze strany na stranu. Na šířku sedí šaty perfektně, dokonce nejsou těsné. Je tu dost prostoru na několik dortíků a mléčný čokoládový koktejl. Jako každé lolita šaty je budu potřebovat nosit trochu níž, ale to je naprosto zanedbatelný detail, se kterým jsem počítala. Tak namátkově skládáme outfity z toho, co Míši slaďoučký šatník nabízí. Volím černo bílou kombinaci. Je to takový mišmaš. Kočičí maid cafe. ^.^ Ale je mi to fuk, jsem nadšená z šatů, jsou tak krásné a elegantní. Dokonce je můžu nosit i jako společenské šaty třeba do divadla. Nebo na promoci.
Když se dost nabažím toho pocitu mít je na sobě, okamžitě mě napadne, že by si je měla vyzkoušet i Míša. Je to velký rozdíl vidět kamarádku najednou v černém outfitu. Má sice ve skříni pár černých kousků, ale nosí je spíše jen výjimečně. Šaty jí moc slušely. Jenže sweet je prostě sweet. To je styl pro ní na míru. 

Zkoušení šatů.
Tady je Míša ve svém obvyklém stylu. Tenhle outfit se mi tak líbí, že ho sem prostě musím dát!

Sweet Míša.

Resume ★★★★★


Šaty jsou nádherné. Jsou stejné jako na obrázku. Kvalitní šití je u Innocent World samozřejmost. Vedle ramínek mají ještě takové ty pásky, co se zavazují křížem za krk. Jsou odepínací, na malé průsvitné knoflíčky. Jestli někdo víte, jak se tomu říká, tak mě klidně opravte. Zezadu mají elegantní waist ties, připnuté na dva knoflíčky po stranách, což je praktičtější než obvyklý jeden knoflíček. Waist ties jsou střižené do špičky a mají hodně širké konce. Abych to shrnula, nemám k nim absolutně žádné výhrady.

Pár zvědavých otázek na závěr. :)
Jaké jsou vaše "malé černé"? Máte nějaký základní kus v šatníku? Šaty které prostě nedáte z ruky? Prodali jste někdy nějaký kousek, který vám dodnes chybí a smutníte po něm?


2 komentáře:

  1. Ty šňůrky na krk se v angličtině označují neck ties, v češtině netuším.

    Nejvíc mě při rozbalování pobavil tvůj zklamaný výraz v doprovodu s komentářem, 'Zase hnědá igelitka Innocent World? To nemají jinou barvu?' :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, neck ties. To už jsem slyšela. :D Děkuji.
      Já bych brala třeba bílou igelitku se zlatým nápisem. Mohla bych pak kombit outfity s igelitkama. 😄

      Vymazat