pondělí 15. ledna 2018

Co se mi líbí na lolita módě

Vždycky se mi líbilo brouzdat internetem a kochat se fotkami s krásnými outfity. Dlouho jsem se ani neobtěžovala rozlišováním nějakých značek a neznaček. Jedinou mojí třídící škálou byla barva a podstyl lolita módy. (Kdo neví,ať se zeptá strýčka Googla.)

Nejdříve se mi zalíbil gothic styl. Ten byl nějak nejbližší tomu, co jsem ještě považovala za "normální" oblečení. Občas potkáte někoho v klasickém gothic stylu nebo victorian aristocrat stylu. Když jdete po ulici v takových šatech, lidé si vás všimnou. Ale je to takové to ohlédnutí a nic víc.

Zato když si vyrazíte ve sweet OTT, v plné parádě s tuctem mašliček ve vlasech a růžovými náramky, můžete si být jistí, že za procházku do města vás zastaví hned několik lidí a zaslechnete i nějaký ten komentář. Ta představa, že se obleču do růžových šatiček s potiskem medvídků a vaflí ze kterých stéká med, mi stále působí trochu nepohodlí.

Lolita móda mě zaujala z různých stran a směrů.



Můj lolita vkus
Když jsem se trochu rozkoukala, zjistila jsem, že je mi nejbližší podstyl classic lolita. Mou nejoblíbenější značkou se stala Mary Magdalene. Když se podívám na jejich šaty, prostě nemůžu sáhnout vedle. Všechny jsou naprosto dokonalé, ale také neskutečně malinké.

Jako důkaz přikládám můj TOP výběr. 




Farutetto JSK, Maria Rose JSK, Caldina Frill JSK, Elmelia OP

Kouzlo oldschool lolity
Lolita móda je živý styl, který vznikal v japonských módních uličkách Tokia. Jsem ráda, že se z ní nikdy nestane mainstream. Druhou věcí, která pro mne ani po letech nošení lolity neztratí kouzlo jsou staré outfity z časopisu Gothic and Lolita bible.



Potisky
Potisky, ze všeho nejlepší jsou ty potisky. Jsou jako pokemoni. Prostě jak je člověk jednou začne sbírat..
Dovolím si říct, že mnoho potisků značkových lolita šatů, jsou druhem umění. Potisky v lolita módě jsou tak populární, že některé dovedou vyšponovat cenu šatů až na několikanásobek původní ceny. Některé neztrácejí na svojí popularitě ani po několika letech. Potisková mánie se mi zatím tak trochu vyhýbá. Potisky jsou skutečně krásné a propracované. Mistrem tohoto umění jsou podle mého značky Angelic Pretty a Baby the stars shine bright.


The Grace - Hymn of the departure JSK I od Alice and the Pirates, Queen of Snow - The White Kingdom From Which a Fairy Lands Gently - Snow Rose JSK od Baby the stars shine bright

Naneštěstí musím konstatovat, že za poslední roky se potisky vydaly cestou, která se mi moc nelíbí. Celkový motiv a elegance se začíná ztrácet v záplavě drobných detailů. Většina nových potisků na mě tak působí roztříštěným dojmem. Ale naštěstí je tu spousta již vydaných kousků. Tak hurá na ně. 

Schválně, je tu někdo, jehož dreamdress má delší jméno?

4 komentáře:

  1. Potisky jsou jako Pokemoni... to je tak trefne! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A některé potisky mají dokonce i vývojové fáze jako pokemoni. Třeba Carnival od AP. :D

      Vymazat
  2. Jé, koukám, že máme hodně podobný vkus - také zbožňuji nejvíc Gothic, Classic a Oldschool. To se pak není čemu divit, že máme ve skříni stejné šaty! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak. :) Tvé outfity většinou zapadají přesně do mého vkusu. :D

      Vymazat